Waterboys til Steinkjerfestivalen

STEINKJER: Det er nå klart at The Waterboys er klare for Steinkjerfestivalen i juni. Det vil bli et historisk høydepunkt når Mike Scott og gutta går på scenen i Rismelen.

Det hele startet etter at punkbølgen hadde stilnet til en krusing på vannet i 1983. Mike Scott fra Edinburgh i Skottland, som i mange år hadde tidlig startet som musiker, var elev ved universitetet i den skotske byen der han studerte litteratur og filosofi. Han dannet The Waterboys dette året, og de første platene var uten tvil influert av punken. Senere skiftet stilen til det som skulle bli Waterboys’ varemerke, nemlig en miks av keltisk folkemusikk ispedd litt blues, rock, gospel og country, og ikke minst – gode tekster. Bandet har hatt flere titalls medlemmer opp gjennom årene, men det laget Mike har med seg til Steinkjer i juni er absolutt hentet fra øverste hylle. Foruten Mike på vokal, gitar og piano, er fiolinisten Steve Wickham med, pianisten Brother Paul fra Memphis, stjernetrommeren Ralph Salmins, superbassisten fra selveste Muscle Shoals–David Hood og gitaristen Zach Ernst fra Austin, Texas. Med en slik sammensetning betyr dette at lydbildet blir en herlig blanding av britisk-irsk rock og sjelfylt funky driv fra de amerikanske sørstatene.
Bandet har gitt ut en mengde plater opp gjennom årene. I tillegg har Mike Scott også gitt ut soloplater. The Waterboys har lagd så mye god musikk at selveste Prince hadde noen av deres låter på sitt eget konsertprogram.
At The Waterboys nå er klare for Steinkjerfestivalen 2017 betyr også en stor fjær i hatten for festivalens bookingansvarlige, og vi er helt sikre på at denne konserten vil fylle Rismelen til randen. De av oss som ikke kjenner bandet fra før, bør lytte til “An Appointment with Mr. Yeats” fra 2011 og “Modern Blues” fra 2015. Og ikke minst legendariske “Fisherman’s Blues”, en av deres aller største hits. At The Waterboys en gang skulle spille i Steinkjer, var en utenkelig tanke. Nå kommer de likevel.