Ferstad vil Mintage skal bli verdens største

Kent Olav Ferstad vil at Mintage Sushi skal bli verdens største sushikjede, på linje med McDonalds. Men det er ikke helt sikkert
medeierne er enige med Ferstad. To av arbeidskompisene hans har nemlig kjøpt seg inn.

For tre år siden etablerte Kent Olav Ferstad en sushirestaurant på Jæktbyn i Steinkjer. I dag har han fire restauranter og seks utsalgssteder. Restaurantene er i Namsos, Stjørdal – og ganske snart Levanger.
– Selv om vi fortsatt er langt unna mitt hårete mål om 100 ansatte innen 2020, er jeg veldig tilfreds med 30 ansatte i 2017, sier Ferstad, som har en visjon som virkelig er hårete.
– Jeg vil at Mintage Sushi skal bli verdens største sushi-kjede, sier Ferstad, som ikke legger skjul på at han synes det er artigst å skape og utvikle. Ikke drive en bedrift.
– Einar og Hans Petter er mye bedre på å drive enn meg. De har større tålmodighet og utholdenhet. De tåler å stå lenger på ett sted, sier gründeren, som solgte seg ut 1. januar.

Det vil si, alle tre eier like mye av firmaet. Og fra 1. januar er Hans Petter Skrataas leder ved Mintage Sushi Steinkjer, Einar Opheim Jr. i Levanger – og Kent Olav Ferstad i Stjørdal.
– Noen måtte være der også, sier «gasspedalen», som har bodd der den siste tiden.
– Jeg fungerer som gasspedal, også har jeg to utslitte bremsepedaler i lag med meg. Og det er nok bra, for det er viktig å være realist. Men – ærlig talt, jeg klarer ikke å skape det vi er i ferd med å gjøre, alene. Det er viktig med framdrift, men også gleden ved å skape noe. Og for min del er gleden mye større med Hans Petter og Einar på lag, sier Ferstad, som i lag med kompisene nå skal jobbe aktivt med å få løse elementer på plass.
– Det må være en rød tråd i kjeden, oppskriftene må være 100 prosent like, alle restaurantsjefene må kunne det samme – og så videre. Det skal bli!

Mintage Sushi Namsos er franchisedrevet. Mintage Holding har utsalgssteder på Obs i Steinkjer, på Værnes og flere steder i Namsos.