Mauseth på lanseringsturné

Etter full sal og stående applaus på Kosmorama filmfest i går, kommer skuespiller Gørild Mauseth og regissør Tommaso Mottola til Steinkjer kino mandag 13. mars for å presentere den nye filmen KARENINA & I – filmen der Gørild reiser Russland på langs på leting etter Anna Kareninas røtter og svar på hvorfor kjærlighetshistorien fortsatt er så aktuell den dag i dag, 140 år etter at Leo Tolstoj skrev romanen.

Fram til sommeren skal Gørild Mauseth besøke inntil 60 kinoer i det som må være den mest omfattende skuespillerturnéen for noen norsk film. I dag er det altså Dampsaga kulturhus og Steinkjer kino som er stoppested, klokka 18.00.

Førpremierer og spesialvisninger av den nye filmen KARENINA & I gjennomføres med sceneframførelse av skuespilleren Gørild Mauseth før – og samtale om filmen etterpå. I sitt møte med publikum gir Gørild et åpenhjertig innblikk i sin historie, fra en lammende ulykke som 15-åring i Kjøllefjord i Finnmark til hun sto på scenen som Anna Karenina i Riksteatrets suksessforestilling i 2012. Hvordan hadde det seg egentlig at jenta fra den nordligste Finnmarkskysten valgte og turte å satse på skuespilleryrket?