Møtte folk som hjelper

Ewelina Marta Bernat i Røde Kors var blant de mange gode hjelperne som fikk møte kronprins Håkon i forbindelse med konferansen «Folk først».

– Det var et fantastisk møte med kronprinsen og mange engasjerte mennesker som virkelig brenner for å hjelpe andre. Alle hadde mye å fortelle, og kronprinsen stilte mange spørsmål, så vi hadde problemer med å holde tidsskjema, sier Ewelina Marta Bernat, som representerte Røde Kors på konferansen, i tillegg til at hun er leder for det kommunale asylmottaket i Steinkjer.

Hun fortalte om turgruppa til Røde Kors der både bosatte flyktninger, asylsøkere og steinkjerbygg deltar.

– Når vi drar på tur blir vi kjent med hverandre og den norske kulturen. Det er integrering, og veldig artig, selv når været er dårlig, sier Ewelina.

Morten Koldås fra Jarlegården deltok også på praten rundt bordet i styrerommet på Grand hotell.

– Jeg fikk fortalt om Jarlegården og det vi driver med her i Steinkjer. Kronprinsen var både interessert og nysgjerrig, så det var et veldig hyggelig møte, sier Morten Koldås.

Kronprins Haakon åpnet konferansen «Folk først» med å snakke om hjelpekunsten og hvordan mennesker som trenger hjelp blir møtt. Kulturpatruljen fra Namsos sto for det kulturelle innslaget på konferansens første dag, der de gjennom sterke tekster fikk fortalt hvordan det er å stå utenfor arbeidslivet. De musikalske ungdommene fikk også et møte med kronprinsen etter minikonserten.

Les mer i papirutgaven