Jakter fine bilder

Sitter du på et fint bilde fra Steinkjer? Da kan du vinne fine premier og få vist fram bildet ditt i storformat på skilt og tavler.

Steinkjer kommune har søkt og fått midler fra fylkeskommunen og Gjensidige-stiftelsen til turskiltprosjektet «Fra perrong til perrong». Prosjektet innebærer skilting av lokale turmål, til glede for fastboende, tilflyttere og turister. Turmålene i prosjektet er Oftenåsen, Rismelen, Holmen, Bystranda, Trifolium, Bogafyret og Egge museum. Det skal også merkes ei padlerute fra Bystranda til Kalvøya, via Bogafyret, bommen i Steinvika, Paradisbukta og Hoøya.
Trenger bilder
Turmålene skal merkes med skilt, og hovedinfotavla skal stå ved stasjonen, slik at den er det første man ser når man kommer ut derfra. Fronten på infotavla vil innholde informasjon om turmålene, men baksida er forløpig blank, og det er her kommunen og støttespillerne er på jakt etter et knakende godt bilde av noe som karakteriserer Steinkjer kommune. Det trengs også bilder til skiltene som skal stå på de ulike destinasjonene.
I tillegg skal det lages brosjyrer på norsk og engelsk. De som får bilder på trykk, vil også bli kreditert på bildet. Det kan gjerne være landskapsbilder, men aller helst motiver som ikke er «oppstilt», og som viser aktive mennesker i en opplevelse som setter spor og gjør noe med følelsene hos den som deltar. Det trengs også bilder fra alle årstider. Personer på bildene må ha gitt samtykke til at bildet brukes.
Lavterskel
– Målet med prosjektet er å vise fram flere turmål i og rundt sentrum. Det skal være et lavterskeltilbud, som er tilgjengelig til fots for de fleste – både fastboende og besøkende, sier folkehelsekoordinator Stine Strand i Steinkjer kommune. Kathrine Kragøe Skjelvan sier at et slikt tilbud har vært etterspurt fra flere.
– Hotellene får ofte spørsmål om turmål i nærheten, og nå blir det enklere å vise dem fram. Vi vil legge ut brosjyrer på overnattingsstedene og på turistkontoret, i tillegg til at turmålene skal promoteres på nettsidene til oss og kommunen, sier Skjelvan.
– Vi på museet har ønsket oss slik skilting lenge, så dette blir supert. Vi kommer også til å lage en utstilling med de beste bildene på museet i etterkant av konkurransen, supplerer Maiken Lien Jørgensen fra Egge museum.
Fine premier
Det lokkes også med mange premier til de som leverer bilder. Hovedpremien for bilde til storskiltet ved stasjonen er 5.000 kroner, og i tillegg gis det 1.000 kroner for hvert bilde på 2.-4. plass. 5. premier er årskort for to voksne på Egge museum, dagsleie av elektrisk sykkel for to (Visit Innherred), halvårsabonnement på Steinkjer-Avisa, og 3 stk Ti på topp-hefte.

Bilder sendes til: post@steinkjer-avisa.no og merkes «Fotokonkurranse». Frist for innsending av bilder er 20. april, og deretter vil en jury plukke ut vinnerne.
Alle som leverer fotobidrag gir Steinkjer kommune tillatelse til å bruke bildematerialet i publikasjoner på web og papir, i tillegg til infotavlene.