– Har vært en drømmereise

I kveld er han i semifinalen i Norske Talenter på TV2. Men Kyle Alessandro fra Beitstad vil ikke gråte om han ikke når finalen. – Å komme så langt har vært en drømmereise, sier den reflekterte 10-åringen.

I kveld er det semifinale i Norske Talenter på TV2, og en av dem som ska vise hva han kan, er 10-årige Kyle Alessandro Helgesen fra Beitstad. I begynnelsen av mars imponerte han stort, og dommerne Mia Gundersen og Bjarne Brøndbo lot seg imponere over Kyles stemmeprakt. Dette førte Kyle videre i konkurransen, og det ble travle dager for den blide gutten.

Travle dager
– Det har vært både intervjuer og sangøvelser, og nå venter frisøren, ler Kyle, som allerede onsdag ettermiddag var på plass i Oslo igjen. Fredag kveld ved 18.30-tiden er han på plass i studio i Oslo, men hvilken låt han skal framføre vil han ikke si noe om.
– Nei, det skal være hemmelig for publikum, men jeg kan si så mye at det blir en litt annen musikalsk stil enn det jeg har gjort tidligere, sier Kyle.

Gullknappen
Under programmet i mars sang Kyle så vakkert og godt at dommer Stian Blipp smalt ned gullknappen, noe som førte til at Kyle gikk direkte til semifinalen i kveld. Så langt har det derfor gått over all forventning, og han er meget godt fornøyd med å ha kommet helt til en semifinale.
– Om jeg ikke kommer til finalen, blir jeg ikke skuffet. Jeg har fått gullknappen, og det er premie nok for meg. Det har vært en drømmereise for meg, og jeg har møtt masse gode artister.
Det er imidlertid ikke første gang Kyle er med i en konkurranse som er blitt vist på TV2. I 2014 var han nemlig deltaker i Idol Jr.
– Det var også ei kjempeartig opplevelse!
I kveld skal altså Kyle i ilden igjen, og TV-publikum kan være med og stemme, enten via sms eller via TV2s nettsider der man til og med kan stemme gratis tre ganger. Går det bra med Kyle i semifinalen, går turen tilbake til Oslo allerede tirsdag, og finalen går av staben fredag den 19.