I mål med kronerullingen

Denne våren har Egge museum hatt kronerulling for å få samlet inn penger til å få laget kopier av våpnene som ble funnet i Trond Hakas grav. De gjenskapte gravfunnene skal presenteres på Vikingfestivalen, og omfatter Egge-sverdet, spyd, skjold, piler, bue, øks og kniv.

Etter en måneds kronerulling kan en gledesstrålende Maiken Lien Jørgensen ved Egge museum fortelle at de er i mål.

– Vi vil takke alle giverne, og de blir invitert til et eget arrangement i forkant av festivalen, der de gjenskapte våpnene blir presentert, forteller Jørgensen.

Disse har gitt penger:

Næringsliv og foreninger: Sparebank 1, Steinkjer kommune, Trønder-Avisa, NTE, Byggmakker, Grong Sparebank, Dulf Aviaton, DNB, Amfi Steinkjer, Sakshaug Sport Holding, Danske Bank, Egge Historielag, Inntre, Bille, Vedhrar, Egge Vikinglag.

Privatpersoner: Haakon Kvam, T & K Torgersen, Berit Bjerkem, Eldbjørg Bjerkem, Nils Kristian Trana, Knut Ivar Ramberg, Gerd Hammer, Johan Solheim, Joar Lundsaunet, Odd Norvald Arnesen, Bård Guin, Olav Skevik, Marianne Bratberg, Marit Thorsen, Arvid Guin Elnan og Gunnar Thorsen.