Gudstjeneste for hunder og hester

Sist søndag var det gudstjeneste for hunder og hester ved Henning kirke. Det var sokneprest Arndís Ósk Hauksdottír og den spesielle menigheten for to- og firbeinte som kunne feire femårjubileum for denne typen gudstjenester i Henning.

Fem hunder, tretten hester og 22 personer overvar gudstjenesten som ble holdt utenfor kirkegården.

Hauksdottír startet gudstjenesten med å fortelle om sin oppvekst på Island. Der var hun helt fra små barnsben omsluttet av dyr, og da faren solgte familiens hest ble det stor sorg og store protester i familien. Men omvendt til like stor glede da hesten Blakkur kom gående tilbake de 700 kilometerene fra den nye eieren. Da var Arndis omlag tretten år gammel.

I dag har hun to flotte hunder, som det er stort selskap i.

Så gikk gudtjenesten videre, og hun avsluttet med å gi Guds velsignelse og håndpåleggelse på hver hest og hund som var tilstede.