Klassiske perler i Høvelen

Onsdag kveld startet Steinkjer kulturskoles arrangement «Vårens perler» med konsert og kunstutstilling i kulturhuset. Og fortsettelsen byr på sang- og bandkonsert, solist- og ensemblekonsert samt fire danseforestillinger.

Onsdagskvelden startet med kulturskoleelevenes kunstutstilling i biblioteket. Det hele ble åpnet med en skikkelig trompetfanfare av Ida Jiao Garnvik og lærer Terje Stene, og det var en stolt musikk- og kulturskolelærer Sanna Marit Revdal som hadde masse godord å si om sine elever.
– Flere av kunstverkene har også vært på utstilling i Finland, og som lærer er jeg meget stolt over det elevene har prestert, sa Revdal.
Etter utstillingsåpninga i biblioteket var det konsert i Høvelen med «Klassiske perler», et program der elevene fikk vise hva de kunne på sine instrumenter. Og det gjorde de svært så overbevisende. Konserten startet med Saga Messingkvintett som besto av trompeterne Ida Jiao Garnvik og Nikolai Rygg Storli, Friedel Ueberfuhr og Daniel Opdal på tromboner samt Kristian Westvik Hansen på tuba. I tillegg var lærer Terje Stene med blant trompeterne. De spilte tre ungarske folkemelodier før en kammerungdomsgruppe som besto av fiolinistene Synnøve Røsæg, Amalie Bjørnstad Grande, Isak Tønne, Tina Tønne, Hedda Sotkajærvi og Illiona Neumann tok over med musikk av Vivaldi og Bach.

Stor bredde
Konserten viser stor bredde i forhold til elevenes alder, og en barnekammergruppe bestående av Maja Kazmierski, Daniel Nordtug, Hanne Bjerkem, Emma P. Austheim, Inger Eirin Haugan spilte Händels «Bourree». I tillegg gjorde Lone Selen, Hanna Wilhelmine Alexandersen og Emma Austheim en flott versjon av «Tema fra sonate i A» av Mozart. Vi nevner også at pianolærer Hwasue Warberg akkompagnerte flere av numrene i forestillinga.

Flinke solister
Videre spilte Amalie Bjørnstad Grande «Tarantella» av Twardowski, Tina Tønne spilte «Sonate i F» av Händel, Maja Kazmierski spilte Boccherinis «Gavotte» og Isak Tønne spilte en fin versjon av John Williams filmmusikk fra «Schindlers liste». Mozart ble også representert av Vilde Hallager som spilte «Elvira Madigan»på piano, Daniel Opdal spilte Richard Claydermans «Ballade Pour Adeleine» på piano og trombonist Friedel Ueberfuhr dro til med «The Young Virtuoso» av Clifford Barnes.
Karen Margrete Husby håndterte valthornet på Eugene Bozzas «En Irlande», og Steinkjersolistene avsluttet med musikk av Mozart, Brahms, Hilmar Alexandersen og Svein Nyhus, med andre ord en blanding av klassiske perler og norsk folkemusikk.

Flere forestillinger
Det er imidlertid flere vårforestillinger fra Steinkjer kulturskoles side framover. Tirsdag 6. juni er det klart for «Rubbel og Beat» på Huze, en sang- og bandkonsert med mer rocka musikk enn det som ble presentert onsdag kveld. Onsdag 7. juni blir det «Rytmiske perler», en solist- og ensemblekonsert i Høvelen der elevene presenterer både ulike instrumenter og nivå. Kulturskolens dansere skal man heller ikke glemme, og steinkjerbyggen kan bare glede seg til egne danseforestillinger med titlene «Blomstereng» og «Danseglede» som man kan se og høre lørdag 10. juni, mandag 12. og tirsdag den 13. juni.
– I god kulturskoleånd vil flotte kulisser, kostymer og stram regi danne en magisk ramme rundt de mange flinke danserne. Kulturskolen har et dansetilbud med stor bredde i både alder og stilarter, noe som gjør oppsettingene til noe helt spesielt, forteller kulturskolerektor Svein Kåre Haugen.