Gir seg etter 63 (!) år som urmaker

Han startet arbeidsdagen hos urmaker Birger O. Rygh i 1954. Onsdag la Even Henning ned verktøyet for godt.

– Jeg startet utdannelsen ved Steinkjer Tekniske Aftenskole, og tok senere mesterbrevet. Den 1. september 1954 startet jeg på verkstedet hos urmaker Birger O. Rygh, forteller Even Henning som hadde sin siste arbeidsdag sist onsdag.

– Jeg jobba også hos urmaker Tore Heggstad i 16 år, og i 1976 startet jeg mitt eget firma som holdt til i Forum-gården. Deretter ble det fusjon med B.O. Rygh, men da jeg fylte 67 i 2004 ble jeg pensjonist på heltid, sier Henning.

Men pensjonisttilværelsen ble ikke særlig lang. Henning ble spurt om å hjelpe til litt hos Rygh, og dette resulterte nok i mer arbeid en Henning hadde forutsett.

– Sverre Rygh ble pensjonist i 2010 og solgte firmaet. I dag er det Terje Husby som driver det, og jeg ble med helt til nå.

I august fyller Even Henning 80, og fant dermed ut at dette var en helt riktig alder å pensjonere seg på.