Nærmer seg konserter

Fredag den 16. juni ankommer Incarnation Lutheran Church Choir fra Minnesota Steinkjer kirke for felleskonsert med Sparbu Songlag og Steinkjer Kammerkor. Mange av amerikanerne har slektninger i Trøndelag og andre steder i Norge.

De første med tilknytning til koret kom allerede for noen dager siden, og det har sin enkle grunn i at amerikanske Heidi Grosch er gift og bosatt i Sparbu, og at hennes mor Rosalie er med i koret. Incarnation Lutheran Church Choir hører til i Shoreview i delstaten Minnesota, og linken til dette besøket ble opprettet da Sparbu Songlag gjestet stedet for noen få år siden.
– Så hvorfor ikke ta med hele koret på Norges-besøk? Hele koret var positiv til dette, og nå er vi her. Resten av koret kommer i løpet av neste uke, forteller Rosalie Grosch.
En liten delegasjon kom allerede for et par dager siden, og er godt innkvartert hjemme hos Rosalies datter Heidi på gården ved Borgenfjorden. Onsdag ankommer koret Trondheim, og torsdag er det omvisning i Nidarosdomen og Ringve museum.
– Så blir det konsert i Steinkjer kirke sammen med Sparbu songlag og Steinkjer kammerkor fredag kveld, tur til Mære kyrje på lørdag og vi skal også synge i Mære kyrkje under gudstjenesten søndag, forteller Heidi Grosch.
Det amerikanske koret skal også besøke Bergen før de drar videre til Stockholm der de skal opptre i St. Clara-kirken. Lørdag 24. juni setter de så kursen tilbake til St. Paul i Minnesota.