Mestring og moro i høyden

Den nye klatreveggen skal gi både Steinkjer klatreklubb og Steinkjerhallen et løft. – Her er det plass til alle uansett ferdighetsnivå, sier Jan Tore Tiltnes.

Etter 18 ukers montering er klatreveggen i Steinkjerhallen klar til bruk. Det gikk raskere enn planlagt, så det blir først offisiell åpning av Steinkjerhallens nye attraksjon i september.

– Da må vi få utfordret eierne til snorklipping på toppen av veggen, sier Kenneth Karlsen, daglig leder i Steinkjerhallen.

Repetisjon og nye kurs

Steinkjer klatreklubb har eksistert siden 2011, men har aldri hatt en hjemmebane for favorittaktiviteten. Med en splitter ny klatrevegg i Steinkjerhallen regner leder Jan Tore Tiltnes på økt aktivitet i klubben.

– Vi har hatt mellom 50 og 80 medlemmer helt siden starten, men jeg regner med flere medlemmer og økt aktivitet i tiden fremover, sier Tiltnes.

Klubben har planer om å tilby både litt repetisjon for de med klatreerfaring, og nye klatrekurs for dem som får lyst til å prøve seg i Steinkjerhallen.

Garanterer mestring og moro

Det stilles krav om enten et lydkort (også kalt bratt-kort) eller et topptau-kurs.

– Vi har mange i klubben med kompetanse og erfaring som kan være instruktører for disse sikkerhetskursene. Den nye klatreveggen har utfordringer for absolutt alle, både for besteforeldre og barnebarn, i tillegg til mer krevende ruter, sier Tiltnes.

Løypene er gradert fra null til ti, og Jan Tore Tiltnes garanterer både mestring, moro og mye god trim i veggen.

– Nå skal vi skape et positivt miljø i klatreveggen, der alle kan få oppleve mestring.

Steinkjerhallen, med daglig leder Kenneth Karlsen i spissen, står som eier av klatreveggen, og skal samarbeide tett med klatreklubben for å skape liv og røre i hjørnet av friidrettshallen.

Satser på ungdommen

– Vi ønsker å få med absolutt alle, men vi vil spesielt satse på ungdommen. Målet er å få til et sosialt miljø rundt klatringen slik at det kan være en sosial møteplass. Det vil også bli moderate priser for ungdommen, sier Kenneth Karlsen.

Det blir mulig å kjøpe på klippekort, månedskort og enkeltbilletter, med rabatterte priser for medlemmene i Steinkjer klatreklubb.
– Vi har også litt utstyr til utleie for dem som har lyst til å prøve seg, sier Karlsen.