Det blir gourmetrestaurant på Bjerkem

Nå investeres det både tid og penger på gården Bjerkem i Henning, for kokken Kim Tore Sjøbakk vil drive restaurant på gården deres. Og den kan bli landets beste – og også hevde seg internasjonalt, hevder han som har vært kjøkkensjef på flere Michelin-restauranter i London.

«Experience» – skal den nye restauranten hete. Fredag 15. september skal alt være klart til å ta imot de første gjestene. Og det blir et spisested der folk kjøper seg en opplevelse fra A til Å. Ikke en restaurant med À la Carte-meny. I masstua fra 1891 på gården til Johan Einar Bjerkem og Torunn Hernes Bjerkem, er det plass til 16 personer rundt det gamle langbordet. Lokalet er unikt!
– Vi har mulighet til å dekke til mange flere på låven, men det er vel først og fremst i masstua Kim Tore ser for seg at gjestene skal være, sier Torunn, som er daglig leder for Kulturgården Bjerkem i Henning.
Det var Johan Einar som tok kontakt med den hjemflyttede kjøkkensjefen med mange års erfaring på Michelin-restauranter i London – etter å ha lest om han i Steinkjer-Avisa.

– Vi har lokaler og mye av maten rett utenfor døra, men vi er ikke kokker. Vi inviterte derfor Kim Tore hit. Hvis vi likte han, ville vi invitere han til å åpne restaurant her. Og det ville han. Det er veldig artig å få en slik kapasitet hit til Steinkjer og til Henning, sier Johan Einar.
– Vi har jo en drøm om å skape noe, og når vi hadde noe Kim Tore var på jakt etter, ja, da blir dette bra, sier Torunn.

Den hjemvendte kokken fra London er opptatt av kortreist, økologisk, sunn og god mat. Akkurat som vertskapet. De ser for seg at de skal nå ut til et lokalt publikum, til en viss grad, men at det også vil være et regionalt kundegrunnlag.
– Og internasjonalt, sier den erfarne kjøkkensjefen, som vet hva folk er ute etter i dag.

Når det gjelder transport til Bjerkem, som ligger 15 minutter fra byen, ser de for seg en tilbringertjeneste. For de tenker det er grupper med folk som vil oppleve «Experience».
Torunn og Johan Einar kan kontaktes allerede nå for bestilling av bord.