Stinn brakke på stasjonen

Sommertoget samlet ikke bare folk fra hele kommunen Steinkjer, men fra store deler av Innherred sist lørdag kveld. Det var stappfullt av folk mellom sporet og Strandveien – fra stasjonsområdet og ned forbi Sparebanken. Det ble en stor folkefest, og en god investering for Steinkjer kommune.

Programledere

Sommertoget har til enhver tid et mannskap på seksti personer, og det er 250 personer som rullerer. på disse jobbene. Reiseradioen, Minutt for minutt, Fantorangen  og Sommertoget skal fylle mange timer hver dag, og de skal ha forpleining.

Tredve personer overnatter på toget og får mat der, de andre tredve som er på jobb må bo på hotell lokalt. Det gir utfordringer på små plasser, men går glatt på steder som Steinkjer, og er totalt sett svært positivt for næringslivet på de lokale stedene.

NRK er svært veldrevet på å lage direktesendinger, og får med seg publikum der de skal være med.

God figur

Maiken Lien Jørgensen fikk i oppdrag å presentere Steinkjer, og gjorde det på en særdeles god måte, til tross for at hun til tider skjemtes av litt rot. Men hun var seg selv, og gjorde en herlig figur i beste sendetid.

Og for barna, så var det Fantorangen og Perla som var mest populære. Her ble det mange selfies sammen med barn og populære NRK-kjendiser.

God reklame

Kommunen fikk vist hva den står for, og hvor mange dyktige personer som bor eller kommer fra kommunen.

Skei & PT, Frida Natland, Ida Jenshus og mange andre fikk vist seg i beste sendetid på NRK lørdag kveld. Mens alle kjendisene og lokalbefolkningen strålte omkapp med sola.

Arrangementet kostet nok noen kroner for den kommunale administrasjonen, men er vel vel anvendte penger for en folkefest midtsommers.