Badeglade steinkjerbygg på Bystranda

Finværet har kommet til Steinkjer, og barnefamiliene strømmer til Bystranda. Barn med heiste skuldre vitner om kaldt badevann, men det stopper ikke moroa.

 Etter skyer og regnvær jaget værsyke steinkjerbygg til varmere strøk, kom plutselig sol og finvær. Sentrumslokale Bystranda prydes av badekropper i alle aldre, men barna er de eneste i vannet denne formiddagen.

 – Endelig kom finværet hit også. Det er veldig bra fordi jeg har tenkt å bade masse i sommer, sier Julian Toldnes (10).

 Julian har med seg både sin far og kompisen Tobias Opheim-Hirkjølen (10). De kan fortelle at dette slett ikke er årets første dukkert, for badesesongen startet for deres del for lenge siden.

 – I sommer har vi badet mye allerede, og da både på Bystranda, i Paradisbukta og i bassenget de dagene det er dårlig vær, forteller Tobias.

 For de to kompisene er det spesielt den UFO-lignende flyteleken i vannet som innbyr til bading.

 – Når vi er her på Bystranda leker vi mye på UFOen. I tillegg er det veldig gøy å svømme langt ut der det er dypt, men jeg holder meg innenfor grensa altså!, flirer en ivrig Tobias som mens han prater begynner å kle av seg til badeshortsen og er klar til å løpe utti.

 – Vi trikser mye også da. Det er moro å stupe, ta undervannssalto og backflips, sier Julian.

 Steinkjerbygg flest håper at finværet holder seg, men for de to guttene håper de finværet følger etter dem til Tusenfryd og hovedstaden i sommer.