Bortkommen katt ble sykehjemskatt

Nylig flyttet en katt inn ved Steinkjer sykehjem. Ikaros trives – og er i ferd med å bli kjent med både pasienter og ansatte. Sykehjemmet har som mål å bli et Livsgledehjem, og da må pasientene ha kontakt med dyr.

– Det er forsket mye på demente og katter, og det har vist seg at katter skal ha en bra effekt. Samvær med dyr kan redusere angst og senke blodtrykk. Det skal bli spennende å se hvilken påvirkning Ikaros får på våre pasienter, sier Bente Westvik Volden, som er leder ved en av Steinkjer sykehjems avdelinger. Hun har adoptert Ikaros.

Det var i februar at den kosete, svarte hannkatten ble funnet og tatt vare på i Levanger – av Dyrebeskyttelsen Norge i Nord-Trøndelag. De sørget for at Ikaros fikk et midlertidig hjem, samtidig som de ID-merket, vaksinerte og ga katten ormekur. Det er rutine for alle.

– Sykehjemmet tok kontakt med oss i forbindelse med at de er i ferd med å sertifisere seg som Livsgledehjem. En av lederne der adopterte Ikaros, også er det en ansatt som har hovedansvaret for katten, sier lederen i Dyrebeskyttelsen i Nord-Trøndelag, Tone I. Lundsaunet, som presiserer at folk må ta mer ansvar for dyrene sine. Hun sier de står overfor dumpingsesongen akkurat nå.

– Det er noen som ikke bryr seg om dyrene sine. Det er ikke tillatt å reise fra katta si i 14 dager uten tilsyn. Sørg for at noen ser til dem, sier Lundsaunet, som også har adoptert bort en katt til Namdalseid eldresenter.
– Alle trives med katten der, og det ser det ut til at de gjør i Steinkjer også.
– Hva med allergi? Vi spør lederen på sykehjemmet.
– Det er en utfordring, men bortsett fra på én avdeling har vi ikke merket noe til allergi, sier Bente Westvik Volden.