Sparket i gang arrangement med fotballturnering i Følling

Lørdag gikk årets «Føllingkos» av stabelen og startet tradisjonen tro med fotballturnering på Semsmyra i Følling. Ungdom fra både Følling, Steinkjer og Skogn stilte mannsterk for å ta pokalen hjem.

I regi av Ungdomslaget i Følling ble det også i år avholdt en heller uformell fotballturnering etterfulgt av fest for både deltakere og tilskuere.

– Målet er å samle ungdom og ha det gøy sammen. Seriøsiteten av opplegget er ikke det sentrale, og det er vel heller ikke det deltakerne bryr seg om, sier Kjell Kristian Solli som i år bærer hatt som både arrangør og logistikkansvarlig.

Frivillighet og spleiselag

Den uformelle tilstelningen av det hele gjør arrangementet gjennomførbart uten store økonomiske kostnader.

– Det er i all hovedsak frivilligheten som holder tradisjonen gående. Vi har ingen store utgifter, og om det skulle være noe er det spleiselag som gjelder, forteller leder for Ungdomsgruppa i Følling, Trond Egil Meldal.

I turneringen stiller deltakerne med egne lag på fem personer, og det hele gjennomføres ut i fra påmelding på Facebook.

– Som vi også forsøker å få frem i arrangementet på Facebook er dette en sosial sammenkomst for alle som ønsker å delta. Det er artig når det kommer folk utaskjærs, og vi er veldig glad for å se nye ansikter hvert år, legger Kjell Kristian Solli ut.

Gjester langveisfra

Unikt for året er gjengen som kom kjørende fra Skogn, ens ærend for å delta på det tradisjonsrike arrangementet. Ideen fikk de da de hørte om tilstelningen gjennom bekjente.

– Dette er vårt første år her, men vi har allerede bestemt oss for at det ikke blir den siste, sier Lars Einar Hynne lattermildt.

Guttegjengen var positive til å vinne hele turneringen og ta med pokalen hjem, og stilte opp med eget lag til tross for skuffelsen av at det ikke var noen fysisk pokal å ta med hjem.

– Hæ? Er det ingen pokal? Da får vi vel bare sette kursen hjemover, fleiper Hynne og ler med kompisgjengen.

Fellesskap i Følling

Ungdomsgruppa arrangerer ikke bare sosiale sammenkomster for ungdom. Tidligere har de satt sammen både halloweenfest og julefest for lokale barneskoleelever.

– Hensikten med slike arrangement er den samme når vi arrangerer for ungdom og voksne som når vi arrangerer for barn: å skape godt miljø og god stemning i Følling, avslutter Meldal.