Gjentar fjorårets suksess – inviterer til SommerCamp

Dampsaga bad skjønner viktigheten av sikkerhet i vannet, og holder også i år livredningskurs for barn og ungdom. På programmet står både svømming, livredning, førstehjelp og fridykking.

Med et konsept unikt i Norge, kan barn på 9-14 år lære å passe på både seg selv og andre i vannet.

– Det er viktig å huske på at det er mange som ikke kan svømme, og at hvis uhellet er ute, er det essensielt med rask hjelp fra noen i nærheten, forteller daglig leder i Dampsaga Bad, Geir Mule.

Initiativtakeren bak det hele registrerer at det er mange blant både barn og voksne som ikke kan å bruke livredningsutstyr som er satt ut på badesteder som for eksempel Bystranda.

– Det er veldig viktig at så mange som mulig kan å bruke livbøyer og annet redningsutstyr til disposisjon på strender og badesteder, poengterer Mule.

På campen som går over fem dager kurses barna i blant annet svømmeteknikker, hjerte- og lungeredning og fridykking. Dette både innendørs i bassenget og utendørs på Bystranda like ved siden av bassenget. Campen som starter i uke 31 har allerede fylt opp halvparten av de totalt 40 plassene, og håper på fullt hus også i år.

– Jeg tror det er mange foreldre som vil kunne slappe av litt mer mens barna er i vannet hvis de har kunnskaper om hvordan man holder seg trygg og redder seg selv eller andre hvis uhellet er ute, avslutter Mule.