– Vi har aldri solgt så mange festivalpass

Egge museum er godt fornøyd etter oppsummeringen av årets festivalhelg.

Rundt 3.000 gjester besøkte årets Vikingfestival på Egge.

– Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra både fra gjester og deltakere, og ser at vi har et arrangement som fenger folk i alle aldre. Historieinteresserte voksne og familier med barn bruker god tid når de besøker festivalen, og får med seg mange av de forskjellige programpostene. Vi er spesielt godt fornøyd med interessen som de nylagede våpenkopiene fra Trond Hakas grav vakte. Her fikk vi synliggjort en rik kulturskatt, og mange var med på de daglige vandringene for å se gravhaugen og lære mer om dette unike funnet. Det gleder oss også at de omreisende markedsfolkene som deltar under Vikingfestivalen rapporterer at arrangementet har en høy stjerne i deres miljø. Det er et resultat av at det er et trangt nåløye de skal gjennom for å få plass på markedet. Festivalen krever god kvalitet på håndverket, og tidsriktig presentasjon av de varene som selges, forteller Maiken Lien Jørgensen, prosjektleder for Vikingfestivalen på Egge i en pressemelding.

Friluftsarrangementer er som kjent risikosport, spesielt i Trøndelag, så arrangørene sier seg godt fornøyd med totalen i år til tross for at værgudene ikke var med dem på lørdag.

– Fredag og søndag smilte vi der mot om kapp med sola, og hadde gode arrangementsdager, legger Jørgensen til. 

En opptur var det også for antallet besøkende som dro på festival flere ganger i løpet av helga.

Vi har heller aldri solgt så mange festivalpass, så det betyr at mange av dem som besøker oss er her mer enn en dag.

Arrangørene er allerede i gang med planleggingen av neste Vikingfestival på Egge, som vil bli arrangert 12.-14. juli 2019. Og til den tar de lærdom av årets festival.

– Vi må selvfølgelig evaluere hva som fungerte bra og mindre bra i år, og så må vi sikre oss økonomisk. I tillegg kan det være aktuelt for oss å bytte helg slik at vi ikke kolliderer med Sjorsjöcupen, men dette skal jo også koordineres med markedsfolkenes kalender, så det er mye å evaluere og ta hensyn til.

Med årene har arrangørene også kjent virkningen av flere arrangementer i ferien. Folkemassen på kveldstid er mindre enn den en gang var.

– En ting vi ønsker å jobbe mer med er kveldsprogrammet på festivalen. Det er synlige forskjeller på populariteten av kveldsprogrammet nå sammenlignet med da vikingfestivalen enda var i startgropa. Været har jo selvfølgelig mye å si, så derfor kan det være hensiktsmessig å ha konsert inne på låven. I tillegg håper vi selvfølgelig at vi får til et program som innbyr til besøk, avslutter Jørgensen.