Kjørte 4000 kilometer for å delta på motorsykkeltreff i Kjerknesvågen

Dedikerte motorsyklister tok turen fra Sør-Tyskland for å delta på motorsykkeltreffet «Catfish» i Kjerknesvågen. Arrangementet arrangeres for 21. år på rad, men nytt av året er de tyske bikerne.

Fra Stuttgart i sydvestlige Tyskland tok to hardbarka motorsyklister den 4000 kilometer lange turen gjennom Finland, langs den russiske grensa i nord, over til Nordkapp, og ned til Kjerknesvågen.

– Selv om vi ikke kom lenger enn 20 kilometer innafor den norske grensa før vi ble stoppet av militæret, har vi så langt godt inntrykk av landet forøvrig, forteller Armin Kern.

Da nysgjerrigheten tok over, knipset tyskerne noen bilder av en militærbase i nord, men ble straks stanset og fikk beskjed om å slette bildene.

– Lite visste vi om at det vi gjorde ikke var lov, men da lærte vi det også, ler Kern.

Knight riders MC

De to motorsyklistene bærer både trøye og vester med inskripsjonen «Knight riders MC». Motorsykkelklubben er visstnok blant de eldste i Tyskland, og ble grunnlagt av amerikanske soldater i 1969.

Klubben har årlige tradisjoner, og drar på langtur sammen fem ganger i året. I fjor kjørte gjengen over 600o kilometer rundt California. Årets sommertur er derimot en «privat» tur for Kern og hans reisekamerat Andreas «Choppy» Czapla. Ideen fikk de da de i fjor sommer kom i møte med trøndere på det tyske motorsykkeltreffet «Geiselwind».

– Det er fint å kunne stifte bekjentskaper på tvers av landegrensene. Særlig i en slik sammenheng hvor vi møtes på bakgrunn av felles interesser, legger Kern ut.

Pokaler

Etter møtet med trønderbikere ble sommerens kjøretur lagt opp rundt motorsykkeltreffet «Catfish» som arrangeres av motorsykkelklubben Inant MC hvert år. Det var nemlig en gjeng fra den Sparbu-baserte klubben som i fjor sommer tok pokalen for «lengst kjørte biker» på Geiselwindtreffet.

– Det er fantastisk at bikere kommer hele veien fra Tyskland for å delta på treffet vårt. I tillegg er det en seier for Catfish, som vi har arrangert i 21 år nå, forteller president i Inant MC, Bård Anders Hanssen.

Årets «lengst kjørte biker»-pokal på Catfish ble i år tildelt nettopp de tyske turistene.

– Det er gøy å være her etter å ha kjørt den lange veien, men at vi fikk pokal for det, toppet det hele, forteller Czapla stolt.