Dedikert fysioterapeut satser friskt

Gjennom to år har Lena Bjørnback båret hatt som både småbarnsmor, daglig leder og student. Nå er hun tilbake i Steinkjer og den travle hverdagen følger henne videre.

Steinkjerbyggen Lena Bjørnback satser friskt med nylig fullført mastergrad i muskel- og skjelettmedisin, men veien til graden har vært alt annet enn rolig. Deltidsstudiet hun måtte helt til Middlesex i London for å ta, har hun nemlig kombinert med rolle som både småbarnsmor og driver av «Fysio’n» på Steinkjer.

– Jeg er jo glad i utfordringer, så det har egentlig gått fint å ha så mye å gjøre, sier Bjørnback.

Etter hun fullførte studiet i fysioterapi i 2005, har hun siktet mot å ta mastergraden hun nå har i boks. For Bjørnback er det viktig å hele tiden utvikle seg og ikke stagnere i det man allerede kan.

– Noe av det jeg er mest redd for er å stå stille. Man trenger faglige utfordringer for å utvikle seg videre og bli mer kompetent. Det gjør i alle fall jeg, forteller Bjørnback.

Mastergraden hun har brukt omlag to år på å ta, ble torsdag forrige uke avsluttet med en høytidelig seremoni ved Universitetet Middlesex. Nå kan hun kalle seg spesialist i muskel- og skjelettfysioterapi.

– Avslutningsseremonier er noe helt annet i England enn i Norge. I England har de en mye mer høytidelig tilnærming til det hele, og jeg følte meg virkelig verdsatt for mine prestasjoner, forteller hun.

Den travle hverdagen har ikke skremt Bjørnback. Nå er hun ferdig med pendling mellom Steinkjer og London, men liker å ha det travelt. Derfor har hun nå en prosjektlederstilling i Steinkjer kommune. I den skal hun jobbe med satsningene «Friskliv» og «Sterk og stødig».

– For meg er det ideelt å ha det travelt. Det er slik jeg utvikler meg videre, så jeg er spent på å ta fatt på nye prosjekter både i kommunen og i egen bedrift, avslutter hun.