Rismelparken åpnes for bruk

Etter forbipasserende har kastet lange blikk mot fargerike Rismelen den siste tiden, er aktivitetsparken endelig åpen for bruk i morgen.

Parken som i utgangspunktet skulle ha vært ferdig for en tid tilbake, har på grunn av regnvær satt byggeprosessen på pause. Mot helga kommer finværet, og med det vil det også bli mulighet for å prøve ut det nye tilskuddet til Steinkjers aktivitetstilbud.

– Det er vanskelig å holde stengt midt i fellesferien når så mange barn og voksne daglig spør om åpning av anlegget og kikker nysgjerrig gjennom gjerdene, sier arbeidsleder i parkvesenet, Thomas Langfjord.

Resultatet blir derfor en uformell åpning av den ferdigstilte delen av parken torsdag 20. juli. I første omgang er det området med treningsapparatene som vil åpnes for bruk. Helgen vil brukes på å legge gummiunderlaget på resten av området.

– Nå som det er meldt finvær er det endelig mulighet for å legge gummidekket som står igjen. Hvis været blir som prognosene tilsier, vil resten av første del i parken stå klar i løpet av helga, forklarer Langfjord.

Arena for alle grupper mennesker

Den nye utformingen av Rismelen kalles av arbeidslederen «aktivitetspark», fremfor lekeplass. Tanken bak er nemlig at parken skal være en sosial arena for alle grupper mennesker i Steinkjer. Her kan både unge, voksne, pensjonister og trimgrupper sosialisere seg, ha det gøy og trene.

I første del av parken inngår «Rismelormen», «edderkoppnettet», UFO-huske, balansekuler, sklie, sittegrupper, ellipsemaskin, diverse treningsapparater og mye mer.

Samspill

Parken samspiller med flere av Steinkjers stoltheter. Den fargesprakende utformingen er inspirert av Weidemannkunsten, og gjengir flere av de samme fargene. Det er dog den klare blåfargen som dominerer, og det er på grunn av elva. Den andre delen av parken, hvor hovedscenen på Steinkjerfestivalen pleier å stå, skal koordineres med nettopp festivalen.

– Det er klart at man må utforme et slikt prosjekt i samråd med byens festivaltradisjon. Planleggingen av andre del i parken vil pågå frem til desember, så her er ingenting spikret enda, forklarer Langfjord.

Byggingen av andre del i parken vil påbegynnes etter Steinkjerfestivalen 2018 og ferdigstilles til festivalen året etter.

Den offisielle åpningen av første del i Rismelparken er fredag 11. august kl. 11:00 på Steinkjermartnan. Åpningen markeres med pølse- og isservering.