Håp for Hoøya

Stemningen var god da små og store dro til Hoøya for å bade på en av hittil sommerens fineste dager, men gleden var ikke like stor da den berømte brygga ikke var satt ut. 

Meningene blant gjestene er tydelig, for rundt om kring prater folk om den manglende tilretteleggingen for badere i sommersesongen.

– Jeg synes det er trist at det ikke blir viet oppmerksomhet til Hoøya, som har vært fast badeplass for mange i en årrekke, sier Nina Brekk, som tok tuen innom i dag.

Nok en bader har sine synspunkter om tilstanden på Hoøya.

– Jeg tenker spesielt på de eldre som tar turen hit for å bade, og synes det er synd at den manglende flytebrygga stopper dem, sier Maria Sandmoe.

I det folkemassen er på sitt tetteste på Hoøya, går flo over til fjære, og det blir vanskeligere for folk å bade. Ulendt terreng og glatte sva gjør det vanskelig for mange å komme seg helskinnet både uti og opp av vannet.

– Jeg har sett flere folk som har snudd ved vannkanten fordi det er for kronglete å komme seg uti, forteller en trofast badenymfe på Hoøya, Hilde Gylland.

Sikkerhetstiltak

En prat med parkvesenet avslører at det ikke er latskap som ligger bak årets manglende badeattraksjoner på Hoøya. Det er nemlig sikkerheten som setter en stopper for flytebrygga.

– På grunn av tøffere vær, vind og bølger har vi av sikkerhetsmessige årsaker, valgt å ikke legge ut flytebrygga, sier arbeidsleder i Parkvesenet, Thomas Langfjord.

Parkvesenet har ved flere anledninger hatt problemer med flytebrygga som til stadighet overmannes av værharde bølger. Landgangen som kobler brygga til land har hatt en tendens til å slås av festene og slå mot land.

Nye løsninger

Hoøya har ikke blitt glemt. I Parkvesenet jobber de med nye ideer for å utforme en holdbar løsning for Hoøya som ikke lar seg skade av vær og vind og som er tilpasset rullestolbrukere.

– Det er klart at vi ikke har glemt Hoøya, og jeg skjønner godt frustrasjonen, men jeg tror at det for mange er fint å vite at vi jobber med saken, og at det vil bli en bedre løsning for badere på Hoøya, forklarer Langfjord som også understreker at dette er en prosess som både må godkjennes av kommunen og finansieres.

Det er likevel tydelig for gjestene at Hoøya ikke er glemt. Nytt av året er en flyteleke som ligger noen svømmetak fra land.

– I år har vi satt ut en vippeleke som tidligere lå på Bystranda, og vi håper at det kan holde liv i badeplassen enn så lenge, avslutter Langfjord.

Til tross for frustrasjon over manglende brygge, var gleden stor over den nye flyteleken, for barna trosset glatte sva for å nå ut til leken.