Dårlig værnytt

Årets sommervær i Steinkjer har ikke stått til alles forventninger, og det med god grunn.

Hele 16 sommerdager skiller fjorårets sommer fra årets. Hittil har Steinkjer hatt 26 sommerdager (dager med 20,0 grader i maksimumstemperatur), men i fjor lå tallet på 42 i slutten av juli.

Værsjuke trøndere bør kanskje ty til restplassreise til varmere strøk, for stikkordene framover er skiftende vær og skydekke.

– Det som kan se ut til å bli en værtrend framover er skiftende vær og noe lavere temperaturer. I tillegg er det et nedbørsfelt som skal nordover og som kan forårsake nedbør i kveld og i morgen formiddag, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Anne Solveig Andersen.

Selv om det ikke ser ut til å bli sydentilstander, viser prognosene for i morgen perioder med sol og temperatur like under 20 grader. Lørdag vil temperaturene også holde seg under 20 grader, mens gradestokken kan krype over 20 grader på søndag.

Neste uke vil temperaturene igjen ligge under 20 grader.