Gatekunst på SommerHuze

Seks unge kunstnere har med god hjelp av gatekunstneren Jameone dekorert undergangen på Dampsaga.

Seks unge kunstnere har med god hjelp av gatekunstneren Jameone dekorert undergangen på Dampsaga.

– Dette er en løve som jeg har tegnet, sier Emilie Vesterdal mens hun viser fram de mange motivene på veggene i undergangen på Dampsaga.

I forbindelse med Sommerhuze og i samarbeid med Pelle Rygvold i HilmART har undergangen i parkeringshuset på Dampsaga fått en skikkelig overhaling. De to veggene en grunnet med hvit maling før de unge kunstnerne har fått boltret seg på fargerike motiv.

Profesjonell instruktør
Gatekunstneren Espen «Jameone» Sørli er innleid som instruktør og læremester til de unge kunstnerne.

– Vi startet med å tegne noen skisser på papir før vi starten med selve malingen på veggen. Det blir skikkelig bra når alt er ferdig, sier Espen Sørli mens han lærer bort noen triks.

Ideen kom fra Steinkjer kommune som ga Pelle Rygvold i HilmART utfordringen med å få dekorert veggene i undergangen på Dampsaga som virkelig trengte en overhaling.

– Målet var å få dekorert undergangen samtidig som vi bringer lærdom til de unge. Steinkjer kommune, Dampsagasenteret og Lindseth Reklame sikret finansieringen og SommerHuze var en naturlig arena for prosjektet, sier Pelle Rygvold i HilmART.

Økt trivsel
Det var lett å få med de nærmeste naboene på finansieringen av prosjektet.

– Jeg tente umiddelbart på ideen som er rett i vår ånd. Her får ungdom sette spor midt i byen, samtidig som det bidrar til økt trivsel. Nå blir undergangen profesjonelt dekorert, mens før var det bare håpløst, sier Svein Roar Lindseth.

– Dette har vi etterlyst i mange år – undergangen har vært en skamplett i byen. Vi håper på flere lignende prosjekt for det er flere områder som trenger forskjønning, sier Stein Arild Lyng i Dampsagasenteret.

Mange tilbakemeldinger
De unge kunstnerne har fått mange tilbakemeldinger fra de mange som har passert.

– Det aller fleste er positiv og synes det blir fint, sier Emilie Vesterdal.