Nilsen blir ny kultursjef

Under torsdagens formannskapsmøte kunne rådmann Torunn Austheim offentliggjøre det mange i Steinkjer har ventet i spenning på: hvem som blir kommunens nye kultursjef. Valget falt på Leif Terje Nilsen, etter at 5 av de 22 søkerne hadde vært inne til intervju.

– Han er i dag daglig leder i Tindved kulturhage AS på Verdal – som innebærer både drift av næringshage og kulturhus. Han har bred erfaring innenfor ledelse av både små og store organisasjoner, og utdanning innen økonomi, markedsføring og forretningsutvikling, sier Austheim.

Rådmannen trekker ellers fram at Nilsen har drevet egne selskap innenfor kulturfeltet i bortimot 30 år og har god erfaring gjennom ulike oppgaver fra kulturfeltet i hele sin bredde.

– Han har en spennende bakgrunn med kompetanse og erfaring i kombinasjonen kultur og næring. I tillegg har han et stort og interessant nettverk for jobben som kultursjef i Steinkjer og Verran – og ikke minst gode personlige egenskaper, tanker og ambisjoner for kulturlivet i Steinkjer som gjør meg trygg på at dette er et veldig godt og riktig valg, sier hun.

Leif Terje Nilsen forteller at han ble tilbudt stillingen for et par dager siden, og at han godtok tilbudet uten betenkningstid.

– Jeg takket ja med det samme. Jeg har lenge fulgt med på utviklingen i kulturlivet i Steinkjer, og ser at det er mye på gang – ikke minst med tanke på det kommende kulturhuset i sentrum. I tillegg er det veldig mange gode krefter innenfor mange sjangre i Steinkjers kulturliv. Det er utvilsomt en veldig spennende jobb, som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Nilsen.