Organisert kaos før åpningen

Nå er det ikke lenge til gourmetrestauranten Experience på Bjerkem åpner.

Michelinkokken Kim Tore Sjøbakk har investert en halv million kroner – og det samme har eierne på Bjerkem gjort. Snart kommer de første gjestene på en 14-retters opplevelse.

At en kokk fra Steinkjer, som har 12 års erfaring fra London, og attpåtil har jobbet ved flere Michelin-restauranter i den store verdensbyen, åpner en gourmetrestaurant langt oppi Henning, kan ikke være alvor. Det tenkte nok noen da Steinkjer-Avisa skrev om det første gang. I juni.

I disse dager er bookingen åpnet – og de første gjestene har bestilt. Vinglassene pakkes opp, kokken har bestemt seg for hvilke viner han går for – og eksklusivt utstyr til en eksklusiv kokk har ankommet gården.

Tørrmodningsskapet, blenderne, vakuummaskinen og alt det andre Kim Tore trenger, står foreløpig i den fine tømmergangen. Ikke på kjøkkenet i låven på gården Bjerkem, der Jakob er kjent for økologisk dyrking, Berit for Bunadburet, Johan Einar for Hilmarfestivalen – og Torunn for Gillimunn.

– Er dette kjøkkenet stort nok? Kjøkkenet i låven er bare 14 m².

– Det er ikke noe problem. I London var vi sju kokker på 18 m² – og vi serverte inntil 80 gjester. Her er det plass til 14 gjester nede i masstua – og 20 oppe på låven; fredag og lørdag. Vi kan ta imot større grupper også. Og på andre dager. Ta kontakt, sier den hjemvendte kokken, som drømte om å etablere en restaurant da han flyttet hjem. Nå er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse, for på en  gård i Henning ventet egnede lokaler på han.