På tide folk tar turen til Verdal

Neste uke åpnes det nye teaterhuset i Nord-Trøndelag. Nå er det på tide at folk i Steinkjer tar toget til Verdal for å oppleve det nye teaterbygget. Det sier to karer fra Henning og Ogndal, som begge jobber der.

Lørdag 9. september åpnes det nye teaterhuset i Verdal sentrum. Turnéteateret i Trøndelag er navnet. Der jobber det en del personer fra Steinkjer. Steffen Solberg fra Henning er lyd- og scenetekniker. Han ble fast ansatt 21. august i år. Før det jobbet han som frilans på teateret.
Øyvind Holm fra Ogndal har jobbet som teknisk leder ved teateret, som ble etablert i Stiklestad Nasjonale Kulturhus for 25 år siden, i 19 år.
Nå håper de folk fra Steinkjer kommer for å se hvor fint det har blitt.
– Vi synes det er på tide at folk tar toget til Verdal for å oppleve det nye teaterbygget. Det har blitt fantastisk bra.

Silje Kolaas fra Steinkjer er markedsleder ved Turnéteatret i Trøndelag, som er et såkalt regionteater.
– Alle trenger en kunstpause i en hektisk hverdag. Det er nødvendig – så kom å se hva som produseres her. Enten på Hovedscenen i Verdal eller på scener rundt omkring i regionen. På det nye teaterhuset produseres forestillingene som vi sender ut på turne i hele fylket – også til Steinkjer. Men aller først er det premiere på høstens komedie og storsatsing “Kunst” på Hovedscenen i Verdal. Det skjer lørdag 9. september, sier Silje Kolaas.

Les mer om Turnéteateret i Trøndelag i fredagens avis.