Det er guts i Steinkjer. Det sier innflytter

31 år gamle Marie Christine Brandt Brauti flyttet fra Steinkjer etter videregående. Etter folkehøyskole, studier i Stockholm og Oslo, og jobb som naprapat i begge de to storbyene, flyttet hun nylig tilbake til hjembyen.

Nå driver hun sin egen naprapatklinikk på Dampsaga Bad & Gym.
– Jeg jobber også som helse- og aktivitetskoordinator på samme sted, sier Marie Christine, som har kjøpt hus nedenfor Egge gård i lag med mannen sin, som kommer fra Steinkjer – nærmere bestemt Kvam.
– Hvorfor flyttet dere tilbake?
– Begge to fikk spennende jobber, også har vi familie her. Og venner. Omtrent halvparten av vennene våre bor her. Det er jo folk som er viktig, tror jeg. For folk flest.
– Andre ting som er bra?
– Jeg synes Steinkjer har gjort et kjempeløft de siste årene. Jeg er skikkelig stolt av å være steinkjerbygg. Kanskje må man ut for å se hvor bra det er?
– Hva tenker du på?
– Blant annet Bystranda og Rismelen. Et trivelig torg har det også blitt. Og jeg vet det finnes krefter her som har lyst til å få til mer. Det er rett og slett litt guts i Steinkjer. Det liker jeg! Og så liker jeg at det er kort fra tanke til handling.

– Jeg liker også naturen og bymiljøet vi har like rundt oss – i tillegg til det organiserte. Alt er så lett tilgjengelig. Det er ikke så mange om attraksjonene, liksom. I tillegg er det dugnadsånd igjen her. Det var noen jeg savnet i storbyen.

Hun savner også fokus på kvinnehelse. Det er neglisjert.
– Det er ikke mange spesialister innenfor emnet kvinnehelse. Ta fødselsskader, for eksempel. Veldig mange rammes av det på en eller annen måte. Jeg ønsker å spre kunnskap om det til kvinner i Nord-Trøndelag – slik at de får god og rett hjelp. Det skal være kampsaken min fremover, sier naprapaten, som nå starter ulike nisjegrupper med trening.

Hver fredag har Steinkjer-Avisa en prat med en såkalt “Hjemflytter”. En gammel eller ung som har flyttet tilbake til hjemkommunen sin etter flere år hjemmefra.
Førstkommende fredag forteller Øystein Moholt fra Mære hvorfor han flyttet tilbake – 50 år etter at han flyttet derfra.