Bra oppmøte på valgdagen

Det strømmer på med velgere i Egge krets og på bakerste benk følger en gjeng unge valgobservatører valget. 

Klokken 10 åpnet dørene til alle de 16 stemmelokalene i Steinkjer kommune, bortsett fra på Rådhuset som startet valgdagen allerede kl. 7.30. De aller fleste valglokalene er lagt til skoler og grendehus, men i Egge krets var valglokalet flyttet til det såkalte G-bygget på tomta til tidligere Egge videregående skole. De siste årene har Egge ungdomsskole vært valglokalet for kretsen.

– Det er noen som sliter med å finne fram, men vi har utplassert en på parkeringsplassen ved Egge ungdomsskole, så alle skal finne fram, sier valgmedarbeider Johan Brandtzæg.

En nyhet ved årets stortingsvalg er at manntallet er digitalisert. Det betyr at alle valgkort enkelt kan skannes.

– Det er en voldsom lettelse for oss. En bærbar pc og en håndskanner erstatter de store permene med alle stemmeberettige i kretsen, sier Odd Georg Skjemstad.

Valglokalet i G-bygget fikk også besøk av klasse 9C ved Egge ungdomsskole, som tok turen innom i skoletiden.

– Vi holder på med valg i samfunnsfag, så da passet det veldig bra med et besøk i valglokalet. Det er mye enklere å forklare hvordan valget gjennomføres etter at de har besøkt valglokalet, sier lærer Kim Rune Holmvik, som legger til at han benyttet anledningen til å avgi sin stemme til stortingsvalget.

Klokken 21 i kveld presenteres de første valgresultatene.

Til og med fredag 8. september har det blitt registrert 1.029.014 forhåndsstemmer. Det er første gang over én million har forhåndsstemt i et valg i Norge