Hun er “Steinkjermamma”

Nesten 1.000 mammaer fra Steinkjer er med i gruppen «Steinkjermamma», som Marita Børresen etablerte på Facebook for fire år siden da hun var småbarnsmor med en 2-åring for første gang.

Mange tror kanskje denne gruppen er for småbarnsmammaer, men nei da! Rundt to prosent av mammaene er mellom 55–64 år. Men over 50 prosent av damene er mellom 25–34 år. 18 prosent av mammaene i gruppen er mellom 18–24 år.

– Denne siden er for oss mammaer som bor/kommer fra Steinkjer. Her kan vi snakke sammen, gi tips og råd. Alle er velkomne. Jeg ønsker bare ikke at det skal bli en salgsside, for det fins det nok av, sier Marita, som også har laget en Steinkjermamma-snap.

Deler hverdagen sin

– Mammaer i Steinkjer har denne snappen på deling. Vi deler fra hverdagen vår; både stresset og rotet. Og fra turer. Forrige helg møttes noen av oss i aktivitetsparken i Rismelen. Da glemte vi faktisk å snappe.

– Kanskje det var greit?

– Ja, du er inne på noe der. Vi holder nok på med telefonen litt for mye, flere av oss mammaer. Det tar tid vet du, å holde seg oppdatert på alt som skjer. For min del tar det også mye tid å administrere siden, sier Marita, som jobber som fotograf.

Det var også Marita som etablerte den populære siden Steinkjer kjøp og salg/gis bort.

– Der er det vel 10.000 medlemmer nå. Jeg synes kanskje det har blitt litt for mange slike sider etter hvert. Når det gjelder den første kjøp- og salgssiden i Steinkjer, så har jeg hjelp til å administrere den.

Lite inntjening

– Du tjener ikke noe på noen av disse sidene, gjør du vel?

– Nei, jeg gjør jo ikke det. Jeg skulle funnet på noe jeg kan tjene penger på. Det sier han jeg bor i lag med også, sier Marita, som har to barn. Et barn på knappe seks år – og Saga, som var hjemme da vi var på besøk, som blir to år i oktober.

Når det gjelder Steinkjermamma på Facebook, kan eksempler på utveksling være hva som skjer i Steinkjer.

– Noen kan lure på hvilke aktiviteter som finnes i Steinkjer som passer for en 4-åring. Andre kan etterlyse middagstips, sier Marita, som har fått 45 nye medlemmer på Steinkjermamma bare den siste måneden.